30 Ιαν 2014

Αρχισαν τα οργανα:Η Τουρκια χτυπησε την Συρια !



Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν στην Συρία κομβόι του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα IŞİD (Ισλαμικό κράτος Ιράκ-Δαμασκού).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αποτελούμενο από ένα ημιφορτηγό, ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο κομβόι που κινούνταν στα συριακά εδάφη καταστράφηκε.....



Το περιστατικό συνέβη χτες στις 16:40 στην συνοριακή γραμμή Τσομπάνμπεϊ. Όταν κομβόι οχημάτων του IŞİD άρχισε πυρ κατά δύο οχημάτων που ανήκαν σε τουρκικές συνοριακές μονάδες, ένοπλες δυνάμεις που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή ανταπέδωσαν τα πυρά.
Οι Τ.Ε.Δ. χτύπησαν πρώτα με άρμα και ακολούθως με πολυβόλα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε συριακές ένοπλες ομάδες, το κομβόι που βομβάρδισε ο τουρκικός στρατός ανήκε σε μονάδα του IŞİD στο Αλ-Ρα κοντά στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με είδηση της εφημερίδας Χουριέτ(που μεταφράζει το tourkikanea), χθες το πρωί μονάδες του IŞİD που συγκρούονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO), έριξαν όλμο ο οποίος έπεσε κοντά στο συνοριακό φυλάκιο του Τσομπάνμπέι. Μετά από περισυλλογή πληροφοριών εντοπίστηκε πως η βολή έγινε από μονάδα του IŞİD που επιχειρεί στα συριακά εδάφη απέναντι από την γραμμή Κίλις-Ελμπεϊλί.

Τότε τα εγκατεστημένα στην περιοχή άρματα και τα 40 χλμ βεληνεκούς πυροβόλα Fırtına άρχισαν να βάλλουν θέσεις του IŞİD. Από τις βολές του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν ένα ημιφορτηγό, ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και τα τρία οχήματα καταστράφηκαν, ενώ δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες από την πλευρά του IŞİD. Οι Τ.Ε.Δ. σε άλλες τρεις περιπτώσεις είχε βάλλει με πυροβολικό κατά δυνάμεων του IŞİD.


 http://www.oparlapipas.com/2014/01/blog-post_9786.html#ixzz2ruC3Y7iL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου